Gulrotfalafel med sesamsaus

Denne falafelen er inspirert av Grønn Bonanza sin variant. Jeg har bare lagt til litt røkt paprikapulver for ekstra god smak og forvandlet sesamsausen til å smake himmelsk.

45 minutter
Vanskelighetsgrad: Middels
(678 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (2 porsjoner)

  • løk
    1
  • gulrot
    4
    stk
  • hvitløk
    3
    fedd
  • havregryn
    2
    dl
  • cashewnøtter
    1
    dl
  • røkt paprikapulver
    1
    ts
  • spisskummen
    1
    ss
  • fersk koriander
    1
    potte
  • paprikapulver
    1
    ss
  • salt og pepper
  • tahini
    3
    ss
  • vann
    5
    ss
  • sesamolje
    1
    ss
  • eplesidereddik
    1
    ss
  • salt
    litt

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 385kcal
  • Tilberedingstid:
    30 minutter
  • Koketid:
    15 minutter
  • Kategori:
  • Kjøkken:

Fremgangsmåte

1

Forvarm ovnen

Forvarm ovnen til 200 på varmluft.

2

Lag grønnsaksblandingen

Kutt løk og hvitløk og surr i en stekepanne med litt olje og salt. Rasp gulrøttene og la det surre sammen med resten. Kjør deretter grønnsaksblandingen til en jevn masse med en stavmikser. Tilsett krydder og frisk koriander.

3

Bland tørrvarer

Kjør havregryn og cashewnøtter til en jevn masse med en stavmikser eller lignende. Bland inn i grønnsaksblandingen.

4

Form falafel og stek i ovnen.

Form små boller med hendene og fordel dem på et stekebrett. Stek dem i omtrent 7 minutter før du snur dem og steker dem videre. Falafelen burde være ferdig etter 12-14 minutter.

5

Lag dressingen

Visp sammen tahini, vann, sesamolje, eplesidereddik og smak til med sitronsaft og salt.

6

Servering

Server gulrotfalafel med sesamsaus og gjerne en god salat, foreksempel tabbouleh, eller rødbetsalat.