Denne falafelen er inspirert av Grønn Bonanza sin variant. Jeg har bare lagt til litt røkt paprikapulver for ekstra god smak og forvandlet sesamsausen til å smake himmelsk.
Forvarm ovnen til 200 på varmluft.
Kutt løk og hvitløk og surr i en stekepanne med litt olje og salt. Rasp gulrøttene og la det surre sammen med resten. Kjør deretter grønnsaksblandingen til en jevn masse med en stavmikser. Tilsett krydder og frisk koriander.
Kjør havregryn og cashewnøtter til en jevn masse med en stavmikser eller lignende. Bland inn i grønnsaksblandingen.
Form små boller med hendene og fordel dem på et stekebrett. Stek dem i omtrent 7 minutter før du snur dem og steker dem videre. Falafelen burde være ferdig etter 12-14 minutter.
Visp sammen tahini, vann, sesamolje, eplesidereddik og smak til med sitronsaft og salt.
Server gulrotfalafel med sesamsaus og gjerne en god salat, foreksempel tabbouleh, eller rødbetsalat.