Harissagryte

Denne herlige gryteretten utfordrer smaksløkene på en unik måte. Harissaen er selvfølgelig ganske sterkt, så vær forsiktig om du ikke er klar for en skikkelig sterk linsegryte med poteter.

30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(822 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • olivenolje
    3
    ss
  • løk
    1
  • vårløk
    2-3
  • spisspaprika
    2
  • tomatpuré
    2
    ss
  • harissa
    2
    ts
  • sukker
    1
    ts
  • røde linser
    250
    gr (tørre)
  • paprikapulver
    1
    ss
  • potet
    500
    gr
  • hakkede tomater
    400
    gr
  • grønnsakskraft
    6
    dl
  • fersk koriander
    3
    never
  • salt og pepper

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 490kcal

Fremgangsmåte

1

Kutt grønnsaker

Finhakk løk og skjær paprika og vårløk i biter. Kutt poteter i båter.

2

Bak potetene

Vend potetene i olivenolje, paprikapulver, salt og pepper. Bak potetene i ovnen på 200 grader til de er møre.

3

Lag gryte

Fres løk, vårløk og paprika i en kasserolle på middels varme. Stek til løken er blank. Tilsett deretter tomatpuré, harissa og sukker. Surr videre i 2 minutter. Tilsett linser, hakkede tomater og grønnsakskraft. Kok opp og la det putre til linsene er myke. Dette tar omtrent 15 minutter.

4

Servering

Vend inn poteter og finhakket koriander. Smak til med salt og pepper og la gryta hvile i noen minutter.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram