Dette er en deilig og varmende høstsuppe som oppstod en novemberkveld da butikkene var stengt. Jeg valgte å gå for "Man tager hva man haver" og fant blant annet hvite bønner, en spisspaprika, noen cherrytomater og vårløkstilker, samt andre rester som holdt på å bli både slappe og dårlige. Disse ingrediensene skulle legge grobunn for en av de aller beste suppene jeg har skapt.
Finhakk løk, hvitløk og vårløk. Kutt gulrot og spisspaprika i små terninger og del tomatene i to. Finhakk også soltørket tomat og urtene.
Surr løk og hvitløk i litt olje. Tilsett gulrot, spisspaprika og vårløk. La det surre litt til. Deretter tilsetter du tomatpuré og steker den i ett minutt. Tilsett tomatene og hell over vann.
Tilsett buljongterninger, soltørket tomat og alt av krydder, med unntak av salt og pepper. La det koke i 5 til 10 minutter. Ha i bønner og ferske urter.
Smak til suppen med litt sitronsaft, salt og pepper. Server gjerne med godt brød til.
Tips: Strø gjerne over litt revet parmesan eller graviera om du har.