Hjerst

Dette er en deilig og varmende høstsuppe som oppstod en novemberkveld da butikkene var stengt. Jeg valgte å gå for "Man tager hva man haver" og fant blant annet hvite bønner, en spisspaprika, noen cherrytomater og vårløkstilker, samt andre rester som holdt på å bli både slappe og dårlige. Disse ingrediensene skulle legge grobunn for en av de aller beste suppene jeg har skapt.

30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(435 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • løk
    1
    stk
  • hvitløk
    3
    fedd
  • spisspaprika
    1
    stk
  • vårløk
    3
    stk
  • cherrytomater
    1
    neve
  • soltørket tomat
    1
    liten neve
  • tomatpuré
    1-2
    ss
  • gulrot
    2
    stk
  • grønnsaksbuljong
    2
    stk
  • vann
    1
    liter
  • hvite bønner
    3
    bokser
  • røkt paprikapulver
    1
    ts
  • sumac
    1
    ts
  • pul biber
    1
    ts
  • sitronsaft
    1
    ss
  • fersk bladpersille
    1
    neve
  • fersk mynte
    1
    neve
  • za'atar
    1
    ts
  • salt og pepper

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 325kcal

Fremgangsmåte

1

Kutt grønnsaker

Finhakk løk, hvitløk og vårløk. Kutt gulrot og spisspaprika i små terninger og del tomatene i to. Finhakk også soltørket tomat og urtene.

2

Stek løk og hvitløk

Surr løk og hvitløk i litt olje. Tilsett gulrot, spisspaprika og vårløk. La det surre litt til. Deretter tilsetter du tomatpuré og steker den i ett minutt. Tilsett tomatene og hell over vann.

3

Kok suppen

Tilsett buljongterninger, soltørket tomat og alt av krydder, med unntak av salt og pepper. La det koke i 5 til 10 minutter. Ha i bønner og ferske urter.

4

Servering

Smak til suppen med litt sitronsaft, salt og pepper. Server gjerne med godt brød til.

Tips: Strø gjerne over litt revet parmesan eller graviera om du har.