Hummus

En klassisk hummus passer til det meste. Selv bruker jeg den gjerne som pålegg på brødskiva.

15 minutter
Vanskelighetsgrad: Middels
(211 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • kikerter
    250
    gr
  • tahini
    100
    gr
  • hvitløk
    3
    fedd
  • salt
    ½
    ts
  • spisskummen
    ½
    ts
  • røkt paprikapulver
    ½
    ts
  • sitron
    ½
    saften
  • vann
  • olivenolje
    2
    ss

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 166kcal

Fremgangsmåte

1

Blend vått og krydder

Ta frem blenderen og hell opp i saft fra sitronen, tahini og hvitløk. Kjør den til en våt masse og tilsett krydderet.

2

Tilsett kikerter

Sil av og skyll kikertene og ha dem opp i blenderen (eller kok 100 gram tørkede kikerter i forveien). Kjør den til en silkemyk masse. Blir den for tykk, kan du tilsette litt mer vann eller olje.

Tips: Det beste er om du koker kikertene selv. Da bruker du litt natron i kjelen, så blir kikertene ekstra myke. Kokevannet kan du bruke til å tynne ut med.

3

Servering

Toppes gjerne med granateple, fersk bladpersille og røkt paprikapulver.

Tips: Du trenger ikke å følge oppskriften slavisk, men heller spe heller på med ingredienser og smak deg frem til det du liker best.