Hvit lasagne

Dette er en hvit lasagne med sopp, spinat og karamellisert løk. En litt annerledes vri på en klassisk italiensk rett.

50 minutter
Vanskelighetsgrad: Middels
(775 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • champignon
    150
    gr
  • portobello
    150
    gr
  • havsalt
    ½
    ts
  • pepper
    ¼
    ts
  • lasagneplater
  • melk
    8
    dl
  • hvetemel
    3
    ss
  • smør
    3
    ss
  • hvit pepper
    litt
  • havsalt
    2
    klyper
  • muskatnøtt
    1-2
    ts
  • næringsgjær
    3
    ss
  • sjalottløk
    4
    stk
  • smør
    2
    ss
  • sukker
    ss
  • olivenolje
    2
    ss
  • balsamicoeddik
    ss
  • spinat
    6
    håndfuller
  • rømme
    3
    ss
  • sitronsaft
    1
    ss
  • salt
    1
    klype

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 588kcal
  • Tilberedingstid:
    20 minutter
  • Koketid:
    30 minutter
  • Kategori:
  • Kjøkken:

Fremgangsmåte

1

Stek sopp

Kutt sopp i biter og stek på medium varme i litt smør, salt og pepper.

2

Lag karamellisert løk

Kutt sjalottløk i ringer og stek i smør og olivenolje. Når løken er blank tilsetter du sukker og balsamico. Løken skal bli brun og gyllen.

3

Lag hvit saus

Smelt smør i en panne. Tilsett mel og spe på med melk mens sausen tykner. La det koke litt til den blir jevn og tykk i konsistens. Smak til med salt, hvit pepper, muskatnøtt og næringsgjær. Sett ovnen på 180 grader.

4

Lag spinatsaus

Kjør spinat, rømme, sitronsaft og salt til en jevn saus med stavmikser eller lignende.

5

Montering

Begynn med sopp og løk. Deretter har du over klatter av spinatsausen. Legg over lasagneplater og dekk første laget i hvit saus. Gjenta prosessen til du har brukt opp fyllet.

6

Stek lasagne

Stek lasagne i omtrent 30 minutter. Server med fersk timian og godt brød til om du vil.