Dette er en hvit lasagne med sopp, spinat og karamellisert løk. En litt annerledes vri på en klassisk italiensk rett.
Kutt sopp i biter og stek på medium varme i litt smør, salt og pepper.
Kutt sjalottløk i ringer og stek i smør og olivenolje. Når løken er blank tilsetter du sukker og balsamico. Løken skal bli brun og gyllen.
Smelt smør i en panne. Tilsett mel og spe på med melk mens sausen tykner. La det koke litt til den blir jevn og tykk i konsistens. Smak til med salt, hvit pepper, muskatnøtt og næringsgjær. Sett ovnen på 180 grader.
Kjør spinat, rømme, sitronsaft og salt til en jevn saus med stavmikser eller lignende.
Begynn med sopp og løk. Deretter har du over klatter av spinatsausen. Legg over lasagneplater og dekk første laget i hvit saus. Gjenta prosessen til du har brukt opp fyllet.
Stek lasagne i omtrent 30 minutter. Server med fersk timian og godt brød til om du vil.