En svært smakfull gryte fra det indonesiske kjøkken, server gjerne med ris, eggnudler eller naan til.
Kutt gulrøttene i små biter, løk i tynne skiver og finhakk hvitløk. Rasp eller finhakk ingefær.
Sett ovnen på 200 grader og stek gulrotbitene til de er litt brent i kantene. Dette tar rundt 25 minutter.
Tips: Du kan godt sløyfe det men da må gulrøttene kokes på forhånd så retten slipper å koke så lenge. Bytt ut gulrøttene med søtpotet for litt annerledes og spennende smak.
Ta frem en gryte og stek løk, hvitløk og ingefær i litt olje til løken er gjennomsiktig og litt myk.
Rør ut peanøttsmør i vann. Hell over løkblandingen og tilsett krydder. Ha i resten av ingrediensene. Rør godt og la det koke på ikke for høy varme i 10-15 minutter. Tilsett bakt gulrot og smak til med salt og pepper
Tips: Dropp kajennepepper om du vil ha en litt mer barnevennlig variant.
Server gjerne med naan, ris eller eggnudler og masse klippet gressløk på toppen.