Indonesisk sataygryte

En svært smakfull gryte fra det indonesiske kjøkken, server gjerne med ris, eggnudler eller naan til.

30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(754 vurderinger)

Ingredienser (4 porsjoner)

  • gulrot
    2
    stk
  • løk
    1
    stk
  • hvitløk
    3
    fedd
  • ingefær
    1
    ss
  • peanøttsmør
    1
    dl
  • vann
    1
    dl
  • kajennepepper
    ½ - 1
    ts
  • gurkemeie
    1
    ts
  • spisskummen
    1
    ss
  • hakkede tomater
    2
    bokser
  • kikerter
    2
    bokser
  • kokoskrem
    200
    ml
  • grønnsaksbuljong
    1
    terning
  • sukker
    1
    ss

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 478kcal

Fremgangsmåte

1

Kutt grønnsaker

Kutt gulrøttene i små biter, løk i tynne skiver og finhakk hvitløk. Rasp eller finhakk ingefær.

2

Stek gulrøttene

Sett ovnen på 200 grader og stek gulrotbitene til de er litt brent i kantene. Dette tar rundt 25 minutter.

Tips: Du kan godt sløyfe det men da må gulrøttene kokes på forhånd så retten slipper å koke så lenge. Bytt ut gulrøttene med søtpotet for litt annerledes og spennende smak.

3

Surr løk

Ta frem en gryte og stek løk, hvitløk og ingefær i litt olje til løken er gjennomsiktig og litt myk.

4

Tilsett resten av ingrediensene

Rør ut peanøttsmør i vann. Hell over løkblandingen og tilsett krydder. Ha i resten av ingrediensene. Rør godt og la det koke på ikke for høy varme i 10-15 minutter. Tilsett bakt gulrot og smak til med salt og pepper

Tips: Dropp kajennepepper om du vil ha en litt mer barnevennlig variant.

5

Servering

Server gjerne med naan, ris eller eggnudler og masse klippet gressløk på toppen.