Julerødkål med riskaker og potetpuré

En forfriskende og vegetarisk variant av den ellers litt tungt fordøyelige julematen. Her får du nydelig rødkål med smak av eple, kanel, anis og laurbærblad. En smakfull potetpuré, pærekompott med sennep og deilige riskaker.

100 minutter
Vanskelighetsgrad: Middels
(535 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (6 porsjoner)

  • potet
    600
    gr
  • hvitløk
    4
    fedd
  • smør
    2
    ss
  • melk
  • eplesidereddik
    ½
    dl
  • grov sennep
    1
    ss
  • sukker
    1
    ss
  • pære
    2
    stk
  • løk
    1
    stk
  • rødkål
    1
    stk
  • eplejuice
    2
    dl
  • stjerneanis
    2
    stk
  • kanelstang
    1
    stk
  • smør
    1
    ss
  • balsamicoeddik
    2
    ss
  • aspargesbønner
    100
    gr
  • potetpuré
    2
    ss
  • ris
    2
    dl
  • egg
    1
    stk
  • kardemomme
    1
    knivspiss
  • muskatnøtt
    1
    knivspiss
  • salt og pepper

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 563kcal

Fremgangsmåte

1

Kok ris

Kok ris etter anvisning på pakken i lettsaltet vann.

2

Lag potetpuré

Kutt poteten i terninger. Kok potet sammen med hvitløksfedd til det er mørt. Hell av vannet på potetene og la det dampe av seg i kjelen. Ta ut den hele hvitløken. Tilsett smør og mos til en puré. Spe med melk til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

3

Lag riskaker

Bland sammen kokt ris med egg og 2 ss av den ferdige puréen. Smak til med kardemomme og muskatnøtt, men vær forsiktig med kardemomme, da det fort kan bli kraftig smak. Form små kaker av risfarsen og stek i en panne med olje til de er gylne på begge sider.

4

Lag rødkål

Finsnitt rødkål og ha i en gryte sammen med eplejuice, kanelstang og stjerneanis. La det småkoke under lokk i 10-15 minutter. Rør i gryten med jevne mellomrom. Når rødkålen er mør, tilsett litt smør, balsamicoeddik og smak til med salt.

5

Lag pærekompott

Kutt pære i små terninger og finsnitt løk. Kok opp eplesidereddik, sennep og sukker. Tilsett pære og løk, reduser varmen og la det småkoke i omtrent 10 minutter eller til pærene er møre.