En forfriskende og vegetarisk variant av den ellers litt tungt fordøyelige julematen. Her får du nydelig rødkål med smak av eple, kanel, anis og laurbærblad. En smakfull potetpuré, pærekompott med sennep og deilige riskaker.
Kok ris etter anvisning på pakken i lettsaltet vann.
Kutt poteten i terninger. Kok potet sammen med hvitløksfedd til det er mørt. Hell av vannet på potetene og la det dampe av seg i kjelen. Ta ut den hele hvitløken. Tilsett smør og mos til en puré. Spe med melk til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Bland sammen kokt ris med egg og 2 ss av den ferdige puréen. Smak til med kardemomme og muskatnøtt, men vær forsiktig med kardemomme, da det fort kan bli kraftig smak. Form små kaker av risfarsen og stek i en panne med olje til de er gylne på begge sider.
Finsnitt rødkål og ha i en gryte sammen med eplejuice, kanelstang og stjerneanis. La det småkoke under lokk i 10-15 minutter. Rør i gryten med jevne mellomrom. Når rødkålen er mør, tilsett litt smør, balsamicoeddik og smak til med salt.
Kutt pære i små terninger og finsnitt løk. Kok opp eplesidereddik, sennep og sukker. Tilsett pære og løk, reduser varmen og la det småkoke i omtrent 10 minutter eller til pærene er møre.