Kikertcurry med byggryn og yoghurt

Kikerter kan brukes til så mangt. De fleste kjenner til klassikerne hummus og falafel, men kikerter er også fantastiske i gryter og supper. Rett og slett en meget anvendelig belgfrukt som er best når den får spille hovedrollen i en hvilken som helst rett.

30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(343 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (2 porsjoner)

  • kikerter
    500
    gr
  • olivenolje
    4
    ss
  • chili
    1
    rød
  • løk
    1
    stk
  • fersk bladpersille
    5
    ss
  • hvitløk
    3
    ss
  • gurkemeie
    1
    ts
  • byggryn
    2
    dl
  • cherrytomater
    200
    gr
  • vann
    1
    dl
  • salt og pepper
  • gresk yoghurt
    300
    gr
  • sitronsaft
    1
    ss
  • olivenolje
    1
    ss

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 342kcal

Fremgangsmåte

1

Kok byggryn

Kok byggryn med dobbel mengde vann.

2

Kutt grønnsaker

Kutt løk og hvitløk i tynne skiver, finhakk bladpersille, chili og del tomatene i to.

Tips: Bruk gjerne mer chili om du ønsker en litt sterkere rett.

3

Stek grønnsakene

Varm en gryte på medium/høy varme. Fres løk og bladpersille i olivenolje til løken begynner å få farge. Ha i hvitløk og chili og fres videre i ett minutt under stadig omrøring. Tilsett deretter gurkemeie, kikerter, tomater, vann, salt og pepper. Kok opp og la det putre i 10 minutter. Trekk av varmen og la stå noen minutter. Bland inn byggryn.

4

Lag yoghurtdressingen

Bland sammen yoghurt, sitronsaft og olivenolje. Smak til med salt.

5

Anrett maten

Fordel yoghurt på en tallerken. Topp med kikertcurryen og dryss over bladpersille. Server med det samme.