Kikerter kan brukes til så mangt. De fleste kjenner til klassikerne hummus og falafel, men kikerter er også fantastiske i gryter og supper. Rett og slett en meget anvendelig belgfrukt som er best når den får spille hovedrollen i en hvilken som helst rett.
Kok byggryn med dobbel mengde vann.
Kutt løk og hvitløk i tynne skiver, finhakk bladpersille, chili og del tomatene i to.
Tips: Bruk gjerne mer chili om du ønsker en litt sterkere rett.
Varm en gryte på medium/høy varme. Fres løk og bladpersille i olivenolje til løken begynner å få farge. Ha i hvitløk og chili og fres videre i ett minutt under stadig omrøring. Tilsett deretter gurkemeie, kikerter, tomater, vann, salt og pepper. Kok opp og la det putre i 10 minutter. Trekk av varmen og la stå noen minutter. Bland inn byggryn.
Bland sammen yoghurt, sitronsaft og olivenolje. Smak til med salt.
Fordel yoghurt på en tallerken. Topp med kikertcurryen og dryss over bladpersille. Server med det samme.