Kimchi regnes som Koreas nasjonalrett og består av fermenterte grønnsaker. I denne oppskriften er det kinakål, reddiker, chili og vårløk som utgjør basen, men du må gjerne sløyfe eller tilsette andre grønnsaker.
Kok opp lake, 0,5 desiliter per spiseskje salt. La det kjøle ned og tilsett molkosan.
Tips: Dette trinnet kan sløyfes, da det normalt vil være nok væske fra grønnsakene.
Alle andre ingredienser kuttes og blandes med litt salt. Kna godt til det slipper vann. Dette tar omtrent 1 minutt.
Tips: Bruk det du har i kjøleskapet og prøv deg frem med forskjellige ingredienser. Fennikel eller gulrot passer foreksempel veldig godt til kimchi.
Deretter skal grønnsakene i et rent glass. Press så alt ned med knyttneven og hold på til væsken dekker alt. Tilsett saltlake fra første trinn dersom det ikke blir nok.
Alt skal under vann. Dekk gjerne til med kålblader eller noe annet. Etter omtrent 4-5 dager på kjøkkenbenken skal den være ferdiggjæret, men smak deg frem.
Sett den i kjøleskapet med tett lokk. Da skal den holde seg lenge.