Kimchi

Kimchi regnes som Koreas nasjonalrett og består av fermenterte grønnsaker. I denne oppskriften er det kinakål, reddiker, chili og vårløk som utgjør basen, men du må gjerne sløyfe eller tilsette andre grønnsaker.

35 minutter
Vanskelighetsgrad: Middels
(567 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (1 porsjoner)

  • kinakål
    2
    stk
  • chili
    2
    stk
  • tamari
    2
    ss
  • vårløk
    4
    stk
  • rødløk
    1
    stk
  • ingefær
    4
    ss revet
  • reddiker
    1
    pose
  • paprika
    1
    stk
  • salt

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 109kcal

Fremgangsmåte

1

Kok lake

Kok opp lake, 0,5 desiliter per spiseskje salt. La det kjøle ned og tilsett molkosan.

Tips: Dette trinnet kan sløyfes, da det normalt vil være nok væske fra grønnsakene.

2

Kutt grønnsakene

Alle andre ingredienser kuttes og blandes med litt salt. Kna godt til det slipper vann. Dette tar omtrent 1 minutt.

Tips: Bruk det du har i kjøleskapet og prøv deg frem med forskjellige ingredienser. Fennikel eller gulrot passer foreksempel veldig godt til kimchi.

3

Ha på glass

Deretter skal grønnsakene i et rent glass. Press så alt ned med knyttneven og hold på til væsken dekker alt. Tilsett saltlake fra første trinn dersom det ikke blir nok.

4

Fermentering

Alt skal under vann. Dekk gjerne til med kålblader eller noe annet. Etter omtrent 4-5 dager på kjøkkenbenken skal den være ferdiggjæret, men smak deg frem.

5

Oppbevaring

Sett den i kjøleskapet med tett lokk. Da skal den holde seg lenge.