Å bake sitt eget brød er både billig og godt. Det krever minimal innsats, men bare litt tid. En fin søndagsaktivitet spør du meg.
Først smuldrer du gjær i en bakebolle og rører ut i vann. Kaldt vann fungerer fint, men ha gjerne en forsiktig lunk.
Bland sammen alle tørrvarene og tilsett noe av den i vannet men du rører. Elt inn litt og litt sammen med smeltet smør.
Tips: Har du noe frø liggende? Sleng dem sammen med resten av tørrvarene. Selv liker jeg godt gresskarkjerner, solsikkefrø og chiafrø.
"La kjøkkenmaskinen elte deigen i omtrent 15 minutter på lav hastighet. Deigen skal være klissete, men samtidig slippe bollen. Dekk til deigen med et rent kjøkkenhåndkle og sett til heving på et lunt sted i omtrent 45 minutter. Del deigen i tre like store deler og form brødene sånn at de passer i hver sin brødform. Strø over litt mel og la brødene etterheve til dobbel størrelse."
Sett stekeovn på 190 grader. Snitt brødene med en skarp kniv, så sprekker ikke brødene opp. Stek midt i ovnen i omtrent 45 minutter. Avkjøl på rist.