Jeg er vokst opp med østerriksk knödel og har mange kjære minner rundt middagsbordet hvor det har blitt servert knödel. Her forsøker jeg å gjenskape noe av magien med en kremet soppsaus og bakt pastinakk til.
Kutt soppen i passe store biter. Fres sopp og sjalottløk i en varm stekepanne med smør til den er myk og begynner å bli gyllen. Hell i buljong og rør godt. Tilsett deretter fløte og la det koke til sausen tykner. Smak til med soyasaus, salt og kvernet pepper.
Skrell og del pastinakk opp i staver. Vend i olivenolje, salt og pepper og bak i ovnen på 200 grader, til de er gylne og møre.
Finhakk løk og surr den i litt smør til den har fått litt farge. Tilsett finhakket bladpersille. Sett det til side for avkjøling.
Kutt brødet i småbiter og legg brødbitene i en bolle. Pisk deretter sammen egg, melk og ha i salt, pepper og muskatnøtt. Hell blandingen over brødet og la det trekke i 15 minutter. Bland så inn løken og rør inn mel. La det hvile i 30 minutter. Massen skal være relativ fast. Kjennes den for løs tilsetter du litt mer mel.
Tips: Brødet skal være fint og skal ha stått ute på kjøkkenbenken minst ett døgn. Det skal være tørt, men ikke så tørt at det er knallhardt.
Koker opp vann i en stor kjele og tilsett litt salt. Væt hendene i kaldt vann og lag runde boller av massen. Legg bollene deretter i det kokende vannet og skru ned varmen. Knödel skal helst ikke koke, men stå og trekke i rundt 20 minutter. Ta bollene opp og la dem renne godt av seg.
Server rykende varm knödel med kremet soppsaus og bakt pastinakk til.
Tips: Har du litt surkål eller rødkål til overs? Server gjerne med knödel!