Knödel med soppsaus og bakt pastinakk

Jeg er vokst opp med østerriksk knödel og har mange kjære minner rundt middagsbordet hvor det har blitt servert knödel. Her forsøker jeg å gjenskape noe av magien med en kremet soppsaus og bakt pastinakk til.

35 minutter
Vanskelighetsgrad: Middels
(332 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • brød
    250
    gr
  • melk
    dl
  • egg
    3
  • smør
    1
    klatt
  • løk
    1
    stk
  • fersk bladpersille
    3
    ss
  • hvetemel
    3
    ss
  • muskatnøtt
  • pastinakk
    4
    stk
  • olivenolje
  • champignon
    150
    gr
  • sjalottløk
    3
    3
  • hvitløk
    1
    fedd
  • grønnsaksbuljong
    2
    dl
  • smør
    2
    ss
  • fløte
    2
    dl
  • soyasaus
    1
    ts
  • salt og pepper

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 445kcal

Fremgangsmåte

1

Lag soppsaus

Kutt soppen i passe store biter. Fres sopp og sjalottløk i en varm stekepanne med smør til den er myk og begynner å bli gyllen. Hell i buljong og rør godt. Tilsett deretter fløte og la det koke til sausen tykner. Smak til med soyasaus, salt og kvernet pepper.

2

Bak pastinakk

Skrell og del pastinakk opp i staver. Vend i olivenolje, salt og pepper og bak i ovnen på 200 grader, til de er gylne og møre.

3

Stek løk

Finhakk løk og surr den i litt smør til den har fått litt farge. Tilsett finhakket bladpersille. Sett det til side for avkjøling.

4

Lag Knödelmasse

Kutt brødet i småbiter og legg brødbitene i en bolle. Pisk deretter sammen egg, melk og ha i salt, pepper og muskatnøtt. Hell blandingen over brødet og la det trekke i 15 minutter. Bland så inn løken og rør inn mel. La det hvile i 30 minutter. Massen skal være relativ fast. Kjennes den for løs tilsetter du litt mer mel.

Tips: Brødet skal være fint og skal ha stått ute på kjøkkenbenken minst ett døgn. Det skal være tørt, men ikke så tørt at det er knallhardt.

5

Kok knödel

Koker opp vann i en stor kjele og tilsett litt salt. Væt hendene i kaldt vann og lag runde boller av massen. Legg bollene deretter i det kokende vannet og skru ned varmen. Knödel skal helst ikke koke, men stå og trekke i rundt 20 minutter. Ta bollene opp og la dem renne godt av seg.

6

Servering

Server rykende varm knödel med kremet soppsaus og bakt pastinakk til.

Tips: Har du litt surkål eller rødkål til overs? Server gjerne med knödel!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram