Koshari er den egyptiske nasjonalretten og er den mest populære gatematen i de travle gatene i Kairo. Her får du krydrete linser og ris med kikerter, pasta og en fantastisk tomatsaus.
Bløtlegg risen. Kutt løken i tynne ringer og dryss over salt. Sleng dem deretter i melet og bland godt. Rist av overflødig mel. Varm olje i en stekepanne over middels høy varme, stek løkringene. Rør ofte til de får en fin karamellisert brunfarge. Løken skal være sprø, men ikke brent.
Varm 1 ss olivenolje i en kjele. Tilsett finhakket løk og stek på middels høy til den blir blank. Tilsett deretter hvitløk, fersk koriander og chiliflak, la det surre 1 minutt. Hell i hakkede tomater og en klype salt. La det småkoke til sausen tykner. Rør inn hvitvinseddik, og skru ned varmen. Dekk til og hold varmt til servering.
Kok linsene til de så vidt er møre og hell av vannet. Dette tar omtrent 15 minutter. Hell vannet av risen og bland sammen med linsene i en gryte med 1 ss olivenolje. Tilsett salt, pepper, spisskummen og malt koriander. Kok i 3 minutter, rør regelmessig. Tilsett varmt vann for å dekke ris- og linseblandingen med omtrent 2 - 3 cm. Kok til all væsken er absorbert og både ris og linser er godt gjennomkokt. Tilsett kikerter. Trekk av varmen og la den hvile i 10 minutter. Kok pasta etter anvisning på pakken.
Legg linse- og risblandingen over på et serveringsfat. Topp med makaroni, tomatsaus og til slutt den sprø løken til pynt.