Koshari

Koshari er den egyptiske nasjonalretten og er den mest populære gatematen i de travle gatene i Kairo. Her får du krydrete linser og ris med kikerter, pasta og en fantastisk tomatsaus.

50 minutter
Vanskelighetsgrad: Middels
(423 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • løk
    2
    stk
  • hvitløk
    4
    fedd
  • malt koriander
    1
    ts
  • spisskummen
    1
    ts
  • brune linser
    2
    dl
  • hvitvinseddik
    2
    ss
  • hakkede tomater
    2
    bokser
  • ris
    2
    dl
  • makaroni
    3
    dl
  • fersk koriander
    3
    ss
  • kikerter
    1
    boks
  • chiliflak
    1
    klype
  • hvetemel
    1
    neve
  • salt og pepper

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 400kcal

Fremgangsmåte

1

Lag toppingen

Bløtlegg risen. Kutt løken i tynne ringer og dryss over salt. Sleng dem deretter i melet og bland godt. Rist av overflødig mel. Varm olje i en stekepanne over middels høy varme, stek løkringene. Rør ofte til de får en fin karamellisert brunfarge. Løken skal være sprø, men ikke brent.

2

Lag tomatsaus

Varm 1 ss olivenolje i en kjele. Tilsett finhakket løk og stek på middels høy til den blir blank. Tilsett deretter hvitløk, fersk koriander og chiliflak, la det surre 1 minutt. Hell i hakkede tomater og en klype salt. La det småkoke til sausen tykner. Rør inn hvitvinseddik, og skru ned varmen. Dekk til og hold varmt til servering.

3

Lag koshari

Kok linsene til de så vidt er møre og hell av vannet. Dette tar omtrent 15 minutter. Hell vannet av risen og bland sammen med linsene i en gryte med 1 ss olivenolje. Tilsett salt, pepper, spisskummen og malt koriander. Kok i 3 minutter, rør regelmessig. Tilsett varmt vann for å dekke ris- og linseblandingen med omtrent 2 - 3 cm. Kok til all væsken er absorbert og både ris og linser er godt gjennomkokt. Tilsett kikerter. Trekk av varmen og la den hvile i 10 minutter. Kok pasta etter anvisning på pakken.

4

Sett sammen retten

Legg linse- og risblandingen over på et serveringsfat. Topp med makaroni, tomatsaus og til slutt den sprø løken til pynt.