Lablabi

Lablabi er en tunisisk rett som er basert på kikerter i en tynn buljong med hvitløk og spisskummen. Den serveres over små biter av gammelt brød. Lablabi blir servert på omtrent hvert gatehjørne. Suppen toppes gjerne med kapers og syltede grønnsaker.

20 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(543 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • olivenolje
    3
    ss
  • løk
    1
    stk
  • kikerter
    3
    bokser
  • hvitløk
    4
    fedd
  • spisskummen
    2
    ts
  • harissa
    1-2
    ss
  • vann
    9
    dl
  • grønnsaksbuljong
    2
    stk
  • sitronsaft
    2-3
    ss
  • brød
    4
    skiver
  • rødvinseddik
    1
    ss
  • kapers
    3
    ss
  • syltet rødløk
    4
    klyper
  • fersk bladpersille
    1
    ss
  • sorte oliven
    12
    stk
  • salt og pepper

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 395kcal

Fremgangsmåte

1

Kutt grønnsakene

Grovhakk løk og finhakk, bladpersille og hvitløk. Kutt oliven i små biter.

2

Surr løk

Surr løken til den er blank, tilsett deretter hvitløk. Hell over litt rødvinseddik og la det surre litt til.

3

Tilsett flere ingredienser

Når løken har blitt fin og blank, kan du tilsette kikertene, harissa, spisskummen, en klype salt, vann og grønnsaksbuljong. La det småkoke i 5 minutter. Tilsett deretter nok sitronjuice til at suppen blir litt sur. Smak deg frem! Deretter smaker du til suppen med salt og pepper.

4

Servering

Legg brødbiter i en tallerken og hell over suppen. Deretter topper du den med kapers, oliven, fersk bladpersille, mer harissa (om du vil) og syltet rødløk.