Lablabi er en tunisisk rett som er basert på kikerter i en tynn buljong med hvitløk og spisskummen. Den serveres over små biter av gammelt brød. Lablabi blir servert på omtrent hvert gatehjørne. Suppen toppes gjerne med kapers og syltede grønnsaker.
Grovhakk løk og finhakk, bladpersille og hvitløk. Kutt oliven i små biter.
Surr løken til den er blank, tilsett deretter hvitløk. Hell over litt rødvinseddik og la det surre litt til.
Når løken har blitt fin og blank, kan du tilsette kikertene, harissa, spisskummen, en klype salt, vann og grønnsaksbuljong. La det småkoke i 5 minutter. Tilsett deretter nok sitronjuice til at suppen blir litt sur. Smak deg frem! Deretter smaker du til suppen med salt og pepper.
Legg brødbiter i en tallerken og hell over suppen. Deretter topper du den med kapers, oliven, fersk bladpersille, mer harissa (om du vil) og syltet rødløk.