Lasagne er godt uansett, men spesielt god blir den med langtidskokt tomatsaus og en smakfull ostesaus. Her er min digge vegetarlasagne.
Surr løk, stangselleri, aubergine og hvitløk til det er blankt. Tilsett hakkede tomater, tomatpuré og vin. La sausen småkoke i 4 timer eller lenger. Lang koketid er hemmeligheten bak enhver god tomatsaus. Pass på at den ikke koker inn. Fyll gjerne etter litt vann eller vin om sausen blir for tykk. Tilsett basilikum underveis og smak til med salt og pepper.
Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk under omrøring og la sausen koke i 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk. Ha i parmesan og la osten smelte. Smak til med krydder.
Legg lasagneplater tomatsaus og ostesaus lagvis i en ildfast form. Start og avslutt med ostesaus. Dryss over revet ost til slutt.
Sett formen i stekeovn på 225 grader og stek i 30-40 minutter. Kjenn etter med en pinne eller spiss kniv om pastaen er mør. La retten hvili noen minutter før servering.