Moussaka kommer i utallige varianter. Jeg har vokst opp med den greske varianten som er ovnsbakt med egg og tomat. Dette er den libanesiske varianten som er en gryterett.
Del aubergine i små terninger. Finhakk løk og hvitløk. Finhakk mynte og bladpersille.
Bland aubergine med 1 dl olivenolje og litt salt. Fordel på et stekebrett og stek i ovnen på 230 grader til de er nesten myke.
Surr løk i litt olje på middels varme til den er blank. Tilsett hvitløk, allehånde, røkt paprikapulver, kanel, salt og pepper. Fres i 1 minutt og tilsett deretter tomat, vann og sukker. Kok opp og la det putre i 15 minutter. Bland inn sitronsaft og tilsett aubergine. La det koke i 15 minutter og rør inn kikerter. Smak til gryta med mer salt, pepper og sitronsaft dersom dette er nødvendig.
Server med varm pitabrød, finhakket bladpersille og mynte over.