Libanesisk moussaka

Moussaka kommer i utallige varianter. Jeg har vokst opp med den greske varianten som er ovnsbakt med egg og tomat. Dette er den libanesiske varianten som er en gryterett.

45 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(474 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • aubergine
    2
    stk
  • løk
    1
  • hvitløk
    5
    fedd
  • olivenolje
    1
    dl
  • hakkede tomater
    2
    bokser
  • kikerter
    2
    bokser
  • malt allehånde
    2
    ts
  • røkt paprikapulver
    1
    ts
  • kanel
    1
    ts
  • sukker
    2
    ts
  • sitronsaft
    1
    ss
  • fersk mynte
    1
    håndfull
  • fersk bladpersille
    1
    håndfull
  • pitabrød
    1
    pk

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 340kcal

Fremgangsmåte

1

Kutt grønnsakene

Del aubergine i små terninger. Finhakk løk og hvitløk. Finhakk mynte og bladpersille.

2

Bak aubergine

Bland aubergine med 1 dl olivenolje og litt salt. Fordel på et stekebrett og stek i ovnen på 230 grader til de er nesten myke.

3

Lag gryte

Surr løk i litt olje på middels varme til den er blank. Tilsett hvitløk, allehånde, røkt paprikapulver, kanel, salt og pepper. Fres i 1 minutt og tilsett deretter tomat, vann og sukker. Kok opp og la det putre i 15 minutter. Bland inn sitronsaft og tilsett aubergine. La det koke i 15 minutter og rør inn kikerter. Smak til gryta med mer salt, pepper og sitronsaft dersom dette er nødvendig.

4

Servering

Server med varm pitabrød, finhakket bladpersille og mynte over.