En god linseburger med valnøtter som er hundre prosent vegansk. Du kan selvfølgelig fritt velge hva slags krydder du vil bruke, men litt røkt paprikapulver anbefales på det sterkeste.
Kok linsene møre i godt med vann, eller bruk ferdigkokte linser på boks.
Grovhakk valnøttene. Finhakk sjalottløk og hvitløk, skjær sopp i små terninger. Kjør linfrøene til pulver i en kaffekvern eller lignende. Bland de sammen med det varme vannet. La det stå og trekke i fem minutter.
Ha i olje i en stekepanne og stek sjalottløk, hvitløk og sopp. La det surre i 5 minutter. Ha i soyasaus, tomatpuré, paprikapulver og oregano. Skru av varmen.
Bland sammen linser, linfrøblanding, valnøtter og soppblanding i en bolle. Rør inn maisstivelse, og spe med havregryn til du får en ganske fast masse Smak til med salt og pepper, samt andre krydderier om ønskelig. La deigen stå og hvile i 30 minutter. Form så deigen til burgere.
De kan stekes i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter, eller på stekepanne på medium varme i ca 10 minutter.
Server burgerne med tilbehøret du har lyst på.