Linseburger

En god linseburger med valnøtter som er hundre prosent vegansk. Du kan selvfølgelig fritt velge hva slags krydder du vil bruke, men litt røkt paprikapulver anbefales på det sterkeste.

45 minutter
Vanskelighetsgrad: Middels
(246 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • grønne linser
    1
    dl
  • linfrø
    1
    ss
  • vann
    1
    dl varmt
  • valnøtter
    1
    dl
  • sjalottløk
    1
    stk
  • hvitløk
    2
    fedd
  • champignon
    150
    gr
  • nøytral olje
  • soyasaus
    2
    ss
  • tomatpuré
    1
    ss
  • røkt paprikapulver
    1
    ts
  • oregano
    1
    ts
  • maizena
    2
    ss
  • havregryn
    1
    dl
  • salt og pepper

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 546kcal

Fremgangsmåte

1

Kok linser

Kok linsene møre i godt med vann, eller bruk ferdigkokte linser på boks.

2

Kutt grønnsaker

Grovhakk valnøttene. Finhakk sjalottløk og hvitløk, skjær sopp i små terninger. Kjør linfrøene til pulver i en kaffekvern eller lignende. Bland de sammen med det varme vannet. La det stå og trekke i fem minutter.

3

Stek grønnsaksblandingen

Ha i olje i en stekepanne og stek sjalottløk, hvitløk og sopp. La det surre i 5 minutter. Ha i soyasaus, tomatpuré, paprikapulver og oregano. Skru av varmen.

4

Lag burgerdeig

Bland sammen linser, linfrøblanding, valnøtter og soppblanding i en bolle. Rør inn maisstivelse, og spe med havregryn til du får en ganske fast masse Smak til med salt og pepper, samt andre krydderier om ønskelig. La deigen stå og hvile i 30 minutter. Form så deigen til burgere.

5

Stek burgere

De kan stekes i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter, eller på stekepanne på medium varme i ca 10 minutter.

6

Servering

Server burgerne med tilbehøret du har lyst på.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram