Her kan du egentlig velge litt selv hva slags grønnsaker du ønsker å bruke. Det viktigste er linser, kikerter og selvfølgelig masse karri.
Finhakk løk og hvitløk. Kutt gulrøtter i skiver og blomkål i små buketter.
Varm opp oljen over medium varme i en tykkbunnet gryte. Ha i løk og la den surre med en klype salt i 10 minutter eller til den er gyllen. Tilsett hvitløk, og rør inn krydderet. Her må du smake deg frem ettersom det koker, da krydder kan variere veldig i smak og styrke. La løkblandingen steke i et par minutter og ha deretter over kraft. Start med en liter og ha over mer etterhvert om det blir for tykt. Tilsett også røde linser og la det koke opp. Når det har begynt å koke, tilsetter du kikerter og de grønnsakene du vil bruke. La det putre en stund før du tilsetter spinat. Når de røde linsene er kokt i stykker og gryta har begynt å tykne, kan du smake deg frem med salt og mer av krydderne.
Tips: Bruk gjerne en litt sterk karripulver som du ofte ikke får tak i vanlige dagligvarebutikker.
Server gjerne med villris om det blir litt snaut med bare gryte. Topp med noen ferske urter, foreksempel bladpersille.