Linsepannekaker

Disse pannekakene er like gode, om ikke bedre enn vanlige pannekaker. Så er de bittelitt sunnere takket være linsene. Dessuten elsker barna linsepannekaker.

30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(658 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser ( porsjoner)

  • røde linser
    160
    gram tørre
  • vann
    4
    dl
  • havremelk
    6
    dl
  • egg
    2
    stk
  • hvetemel
    200
    gram
  • havremel
    100
    gram
  • sukker
    2
    ss
  • bakepulver
    2
    ts
  • spinat
    2
    never
  • smør

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 493kcal

Fremgangsmåte

1

Kok linser

Ha linser og 4 dl vann i en kjele og kok på lav varme under lokk på 10 minutter eller til linsene er møre.

2

Bland røre

Hell linsene og kokevannet over i en stor bolle og tilsett havremelk. Bruk stavmikser og bland godt sammen. Tilsett resten av ingrediensene og bland til du har en glatt røre. La røra svelle i 30 minutter. Tilsett mer havremelk om du ser at røra blir for tykk.

Tips: Her kan du enten ha i spinat for grønne pannekaker, eller la være og få "vanlige" pannekaker.

3

Steking

Stek pannekakene i smør til de er gylne.