Linser på etiopisk

Med smak av kardemomme, kanel og ingefær blir dette en sikker vinner for de som setter pris på pikante smaker. God og enkel rett.

30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(425 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • ris
    2
    dl
  • chiliflak
    ½
    ts
  • kanel
    ½
    ts
  • brokkoli
    1
    stk
  • spisskummen
    1
    ts
  • ingefær
    2
    cm
  • hvitløk
    3
    fedd
  • grønne linser
    1
    boks
  • kardemomme
    1
    ts
  • chili
    ½
    stk
  • olivenolje
    2
    ss
  • tomat
    2
    stk
  • vann
    1
    dl
  • salt og pepper

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 434kcal

Fremgangsmåte

1

Kok ris

Kok ris som anvist på pakken.

2

Kutt grønnsaker

Vask og hakk tomater i små biter. Finhakk chili, hvitløk og fersk ingefær. Kutt brokkoli i små buketter.

3

Kok brokkoli

Kok brokolli i 5-6 minutter i lettsaltet vann.

4

Bland ingrediensene og stek

Varm oljen på lav varme med kardemomme, chiliflak, kanel, spisskummen, fersk ingefær, chili og hvitløk. Rør hele tiden i 3 minutter. Tilsett tomat og varm i 5 til 10 minutter. Bland i linsene og kok i ytterligere 5 minutter. Tilsett brokkoli og smak til med salt og pepper.

5

Servering

Topp risen med linseblandingen, eller server den side om side.