Linsetacogryte med tortillachips

Denne oppskriften serverer meksikanske vibber i et enkelt og kjapt format. Bønner er byttet ut med linser og jeg velger derfor å kalle den for en tacogryte, i stedet for chili sin carne.

30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(346 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • kokosmasse
    2
    ss
  • røkt paprikapulver
    1
    ts
  • oregano
    2
    ts
  • paprikapulver
    4
    ts
  • spisskummen
    4
    ts
  • chiliflak
    ½
    ts
  • buljongpulver
    2
    ss
  • olivenolje
    4
    ss
  • vann
    5
    dl
  • mais
    1
    boks
  • løk
    1
    stk
  • hvitløk
    4
    fedd
  • grønne linser
    2
    bokser
  • valnøtter
    1
    dl
  • hakkede tomater
    2
    bokser
  • tortilla
    4
    stk
  • salt og pepper

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 357kcal

Fremgangsmåte

1

Bland sammen krydder

Bland sammen buljongpulver, paprikapulver, spisskummen, oregano, røkt paprikapulver, chiliflak og kokosmasse. Sett stekeovn på 200 grader.

2

Surr løk

Varm oljen i en kjele eller stekepanne og fres mais, løk og hvitløk kjapt, til løken er myk. Tilsett linser og valnøtter og stek videre noen minutter.

3

Tilsett de andre ingrediensene

Bland inn krydderblandingen, hakkede tomater og vann og kok til vannet har kokt delvis inn. Nå kan den fint stå og putre på lav varme under lokk mens du lager ferdig tortillachips. Smak til med salt og pepper.

4

Lag tortillachips

Kutt/klipp tortillalefsene i trekanter og legg dem ut over en bakepapirkledt stekeplate. Stek dem midt i ovnen på 200 grader i 4-5 min.

5

Servering

Server rykende varm linsetacogryte med tortillachips. Topp gjerne med fersk koriander og en klatt rømme om du har.