Denne oppskriften serverer meksikanske vibber i et enkelt og kjapt format. Bønner er byttet ut med linser og jeg velger derfor å kalle den for en tacogryte, i stedet for chili sin carne.
Bland sammen buljongpulver, paprikapulver, spisskummen, oregano, røkt paprikapulver, chiliflak og kokosmasse. Sett stekeovn på 200 grader.
Varm oljen i en kjele eller stekepanne og fres mais, løk og hvitløk kjapt, til løken er myk. Tilsett linser og valnøtter og stek videre noen minutter.
Bland inn krydderblandingen, hakkede tomater og vann og kok til vannet har kokt delvis inn. Nå kan den fint stå og putre på lav varme under lokk mens du lager ferdig tortillachips. Smak til med salt og pepper.
Kutt/klipp tortillalefsene i trekanter og legg dem ut over en bakepapirkledt stekeplate. Stek dem midt i ovnen på 200 grader i 4-5 min.
Server rykende varm linsetacogryte med tortillachips. Topp gjerne med fersk koriander og en klatt rømme om du har.