Maisfritters med chiligryte

Maisfritters er utrolig godt og barnevennlig. Ikke er det spesielt vanskelig å lage heller. Server med chiligryte, så skal du se du blir god og mett.

45 minutter
Vanskelighetsgrad: Middels
(5 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • hvitløk
    4
    fedd
  • valnøtter
    4
    ss
  • hakkede tomater
    1
    boks
  • chili
    1
    stk
  • løk
    1
    stk
  • sorte bønner
    1
    boks
  • spisskummen
    1
    ts
  • fersk koriander
    3
    ss
  • paprikapulver
    1
    ts
  • oregano
    1
    ts
  • bakepulver
    1
    ts
  • mais
    4
    dl
  • egg
    2
    stk
  • melk
    dl
  • hvetemel
    dl
  • vårløk
    2
    stk
  • salt og pepper
  • rømme
  • majones
  • chiliflak
  • lime

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 534kcal

Fremgangsmåte

1

Tilbereding av fritters

Knekk eggene i en bolle og pisk inn melk, mel og bakepulver. Vend inn mais og vårløk og krydre med salt og pepper. Stek små fritters i olje i en stekepanne. La oljen renne fra på et kjøkkenpapir.

2

Tilbereding av chiligryte

Stek løk, hvitløk og chili til løken er blank. Tilsett spisskummen, paprikapulver, oregano og koriander og hell over hakkede tomater. Tilføy så hakkede valnøtter og bønnene. La det koke inn.

3

Tilbereding av dressing

Ta 2 deler rømme og bland det med 1 del majones. Smak til med salt, pepper og chiliflak. Dette er din dressing.

4

Servering

Server fritters med chiligryte, dressing, limebåter og gjerne nachochips om du har.