Marokkansk gryte

En helt fantastisk god gryterett fra Marokko, full av pikant sødme. En av mine favoritter fra det nordafrikanske kjøkken.

30 minutter
Vanskelighetsgrad: Middels
(642 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • kikerter
    1
    boks
  • rødløk
    1
    stk
  • hvitløk
    4
    fedd
  • aubergine
    1
    stk
  • squash
    1
    stk
  • paprika
    1
    stk
  • olivenolje
    3
    ss
  • spisskummen
    2
    ts
  • paprikapulver
    2
    ts
  • gurkemeie
    1
    ts
  • chilipulver
    1
    ts
  • kanel
    ½
    ts
  • ingefær
    1
    ts
  • hakkede tomater
    2
    bokser
  • aprikos
    10
    stk
  • aprikos
    10
    tørket
  • fersk bladpersille
    1
    potte
  • salt og pepper
  • couscous

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 578kcal

Fremgangsmåte

1

Kutt grønnsaker

Grovhakk rødløk og hvitløk. Skjær aubergine, squash og paprika i terninger. Finhakk aprikos og bladpersille. Kutt dadler i små terninger.

2

Kok gryte

Varm opp oljen til medium til høy varme i en gryte. Ha i spisskummen, paprikapulver, gurkemeie, chilipulver, kanel og ingefær. Surr det i et par minutter under omrøring. Ha deretter i alle grønnsakene og la det steke i et par minutter til. Hell på hermetiske tomater, skru ned varmen, ha på lokket og la det småkoke i 10 minutter. Tilsett dadler, aprikos og bladpersille og la det koke i 10 minutter til.

3

Lag couscous

Forbered couscous etter anvisning på pakken.

4

Servering

Smak grønnsaksgryten til med salt og pepper. Server rykende varm sammen med couscous.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram