Minestrone

En lekker og tradisjonsrik grønnsakssuppe fra Italia. Et godt alternativ til den noe traustere og norske varianten altså.

30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(492 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • løk
    1
    stk
  • hvitløk
    2
    fedd
  • olivenolje
    4
    ss
  • chili
    2
    ts
  • stangselleri
    2
    stk
  • gulrot
    2
    stk
  • hakkede tomater
    2
    bokser
  • grønnsaksbuljong
    8
    dl
  • pasta
    150
    gr
  • aspargesbønner
    200
    gr
  • hvite bønner
    100
    gr
  • grønnkål
    3
    blader
  • salvie
    2
    ss
  • fersk gressløk
    2
    ss
  • fersk basilikum
    2
    ss

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 329kcal

Fremgangsmåte

1

Kutt grønnsakene

Finsnitt løk og hvitløk. Deretter grovhakker du grønnkål og stangselleri, kutter gulrøtter i skiver og og finhakker chili. Del aspargesbønner i to.

2

Surr løk og hvitløk

Fres løk og hvitløk i oljen. Ha i chili, stangselleri, gulrøtter og tomater og fres videre til ingrediensene faller litt sammen. Fyll på med kraft og la det putre i 20 minutter. Tilsett pasta og resten av grønnsakene.

3

Servering

Kok i noen minutter og smak til med salt og pepper. Topp suppen med urter og server gjerne med godt brød og smør.