Muhammara

Muhammara er en paprika- og valnøttdip. Den er opprinnelig fra Aleppo i Syria, men spises nå over hele Midtøsten. Obligatorisk på hvert eneste meze-bord, for denne retten er uimotståelig.

45 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(324 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • spisspaprika
    4
    stk
  • brødskive
    1
    fersk
  • hvitløk
    1
    fedd
  • sitronsaft
    1
    ss
  • spisskummen
    1
    ts
  • pul biber
    1
    ts
  • olivenolje
    2
    ss
  • valnøtter
    40
    gr
  • fersk bladpersille
    1
    ss
  • salt og pepper

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 274kcal

Fremgangsmåte

1

Bak paprika

Forvarm ovnen på 250 grader. Legg paprika på et bakepapir og sett høyt i ovnen. Bak paprika til den får sorte flekker på seg og vend dem underveis. Dette tar rundt 30 minutter. Ta ut og legg dem i en bolle med lokk. Når paprikaen har kjølt seg ned river du av skinnet og fjerner kjernene.

2

Kutt ingredienser

Finhakk brødskiva, bladpersille og valnøtter.

3

Vend inn resten av ingrediensene

Knus hvitsløkfedd i en morter med litt salt. Mos paprikaene med hendene, men ikke mos dem helt. Bland inn resten av ingrediensene og smak til med salt og pepper.

4

Servering

Topp med olivenolje og pynt gjerne med fersk bladpersille og et par hele valnøtter.