Nuoc cham

Nuoc cham er en sursøt vietnamesisk dressing som passer meget godt til stekt kål og andre grønnsaker. Du velger selv, men jeg har brukt grønnkål.

20 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(300 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (2 porsjoner)

  • hvitløk
    4
    fedd
  • chili
    1
    rød
  • sukker
    4
    ss
  • fiskesaus
    8
    ss
  • vann
    4
    ss
  • limejuice
    4
    ss
  • eddik
    2
    ss
  • risnudler
    1
    pk
  • grønnkål
    1
    pk
  • sesamfrø
    2
    ss
  • nøytral olje
    3
    ss

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 220kcal

Fremgangsmåte

1

Lag dressingen

Finhakk hvitløk, chili og rør sammen med resten av ingrediensene til dressingen.

2

Stek grønnkål

Vask og tørk grønnkål. Varm olje i en panne og stek kålen. Stek den gjerne litt godt og hardt, grønnkål tåler det. Hell over dressingen, rør rundt og ta av panna.

3

Kok risnudler

Kok risnudler som anvist på pakken.

4

Servering

Server med risnudler og dryss over litt sesamfrø og finkuttet vårløk om du har.