Panang

En vegansk variant av den klassiske retten panang. Det er mulig å kjøpe en curry som heter panang, men jeg har brukt vanlig red curry paste.

30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(478 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • ris
    2-3
    dl
  • løk
    1
    stk
  • hvitløk
    3
    fedd
  • olivenolje
    1
    ss
  • fersk ingefær
    2
    ts
  • curry paste
    3
    ts
  • gulrot
    3
    stk
  • edamamebønner
    200
    gr
  • brokkoli
    1
    stk
  • kokosmelk
    1
    boks
  • sukker
    1
    ts
  • peanøttsmør
    2
    ss
  • sitronsaft
    2
    ss
  • salt og pepper

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 475kcal

Fremgangsmåte

1

Kok ris

Kok ris etter anvisning på pakken.

2

Kutt grønnsaker

Finhakk løk og hvitløk. Riv ingefær og skjær gulrøttene i tynne skiver (gjerne med mandolin). Kutt brokkoli i små buketter.

3

Stek grønnsakene

Surr løk og hvitløk i litt olje til det er blankt. Tilsett deretter ingefær og karripastaen. Deretter tilsetter du gulrøttene, brokkoli og edamamebønner i gryten. La det surre i noen minutter. Tilsett kokosmelk, sukker, peanøttsmør, sitronsaft og salt. La deretter retten koke til gulrøttene er møre.

4

Servering

Server gjerne med fersk koriander og usaltede peanøtter om du har.