Pad thai

Pad thai er opprinnelig gatemat fra Thailand. Den er lett å lage og ennå lettere å spise. Du justerer styrken selv med srirachasaus.

35 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(821 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • eplesidereddik
    2
    ss
  • brokkoli
    1
    stk
  • ris
    2
    dl
  • gulrot
    2
    stk
  • hvitløk
    4
    fedd
  • lime
    1
  • soyasaus
    6
    ss
  • olivenolje
    2
    ss
  • peanøttsmør
    6
    ss
  • vann
    1
    dl
  • srirachasaus

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 462kcal

Fremgangsmåte

1

Forberedelser

Kutt brokkoli i små buketter og gulrøtter i tynne skiver.

2

Tilbereding

Kok ris etter anvisning. Damp brokkoli i omtrent 4 minutter. Varm olivenolje i en gryte eller stekepanne. Tilsett brokkoli og gulrot. Stek i noen minutter. Tilsett risen til grønnsakene og la det surre litt til.

3

Lag peanøttsausen

Finn en dyp bolle og miks peanøttsmør, eplesidereddik, soyasaus, hvitløk og vann. Visp sammen med en gaffel.

4

Servering

Hell peanøttsausen over risen og grønnsakene. Server med srirachasaus.

Tips: Topp retten gjerne med usaltede peanøtter om du har.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram