Denne spanske nasjonalretten er en sikker vinner i et hvilket som helst selskap eller familiemiddag. Veldig godt og ikke så vanskelig heller. Min paella er selvfølgelig vegetarisk.
Finhakk sjalottløk, skjær paprika i små terninger. Del aspargesbønner i to og fjern tuppen. Finhakk hvitløk og kutt squash i terninger. Del tomater og artisjokkhjerter i båter.
Varm olje i en stor stekepanne eller wok. Surr sjalottløk og tilsett deretter paprika. Ha så i asparges bønner, hvitløk og squash. La det surre noen minutter før du tilsetter paprikapulver, gurkemeie og litt chilipulver om du vil. Bland alt sammen og la det stå i ro i noen minutter.
Tips: Tilsett også 1 teskje safran om du har, men har du ikke så går det helt fint.
Rør deretter inn ris. Tilsett laurbærblad og hell over halvparten av grønnsakskraften. La det småkoke uforstyrret i 20 minutter eller til risen har absorbert all væsken, men spe på med resten av vannet dersom det er nødvendig. Smak til med salt og pepper, men vær forsiktig med å røre for mye.
Tilsett tomater, artisjokkhjerter og litt grovhakket persille. Skjær sitron i båter og legg de på toppen. Server gjerne hele pannen ved bordet.