Paella

Denne spanske nasjonalretten er en sikker vinner i et hvilket som helst selskap eller familiemiddag. Veldig godt og ikke så vanskelig heller. Min paella er selvfølgelig vegetarisk.

50 minutter
Vanskelighetsgrad: Middels
(467 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • hvitløk
    4
    fedd
  • paprika
    1
    rød
  • aspargesbønner
    10
    stk
  • artisjokkhjerter
    1
    boks
  • sjalottløk
    3
    stk
  • tomat
    2
    stk
  • basmatiris
    240
    gr
  • grønnsaksbuljong
    1
    liter
  • gurkemeie
    2
    ts
  • salt og pepper
  • fersk bladpersille
  • sitron
    ½
  • olivenolje
  • laurbærblad
    2
    stk
  • squash
    1
    stk
  • paprikapulver
    1-2
    ts

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 465kcal

Fremgangsmåte

1

Kutt grønnsaker

Finhakk sjalottløk, skjær paprika i små terninger. Del aspargesbønner i to og fjern tuppen. Finhakk hvitløk og kutt squash i terninger. Del tomater og artisjokkhjerter i båter.

2

Tilbereding

Varm olje i en stor stekepanne eller wok. Surr sjalottløk og tilsett deretter paprika. Ha så i asparges bønner, hvitløk og squash. La det surre noen minutter før du tilsetter paprikapulver, gurkemeie og litt chilipulver om du vil. Bland alt sammen og la det stå i ro i noen minutter.

Tips: Tilsett også 1 teskje safran om du har, men har du ikke så går det helt fint.

3

Rør inn ris

Rør deretter inn ris. Tilsett laurbærblad og hell over halvparten av grønnsakskraften. La det småkoke uforstyrret i 20 minutter eller til risen har absorbert all væsken, men spe på med resten av vannet dersom det er nødvendig. Smak til med salt og pepper, men vær forsiktig med å røre for mye.

4

Ha i de siste ingrediensene

Tilsett tomater, artisjokkhjerter og litt grovhakket persille. Skjær sitron i båter og legg de på toppen. Server gjerne hele pannen ved bordet.