Pannebrød

Dette pannebrødet passer perfekt til mat fra midtøsten. Du velger selv om du vil bruke den som et tilbehør til middagen, eller om du vil putte hele middagen i brødet. Godt blir det uansett.

80 minutter
Vanskelighetsgrad: Middels
(503 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (10 porsjoner)

  • fersk gjær
    10
    gr
  • melk
    dl
  • lys sirup
    ½
    dl
  • smør
    25
    gr
  • hvetemel
    dl
  • rugmel
    2
    dl
  • salt
    ½
    ts
  • hjortetakksalt
    ¼
    ts
  • anis
    ½
    ts

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 120kcal
  • Tilberedingstid:
    70 minutter
  • Koketid:
    10 minutter
  • Kategori:
  • Kjøkken:

Fremgangsmåte

1

Bland ingredienser

Smelt smøret. Ha alt i en bolle og elt godt i 8 minutter.

Tips: Bruk malt anis, eller mal den selv i en morter.

2

Heving

Dekk til deigen og la dem heve i 60 minutter.

3

Steking

Del deigen i 10 like store deler. Trill dem alle runde. Deretter kan du kjevle dem ut én etter én, etterhvert som du steker dem. Dette gjøres i en tørr stekepanne på middels varme. Stek på begge sider til de får brune prikker på seg.

4

Servering

Server gjerne mens de fortsatt er varme. Dekk dem til i en stabel så de beholder fuktigheten. Eller frys ned om du vil bruke dem til senere.