Pasta bolognese med linser

En skikkelig smakfull og barnevennlig pastarett. Denne tar ikke lang tid å lage, men er desto mer digg. Topp gjerne med litt parmesan, eller næringsgjær om du ønsker en vegansk variant.

30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(593 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • pasta
    500
    gr
  • hakkede tomater
    2
    bokser
  • løk
    1
    stk
  • hvitløk
    2
    fedd
  • stangselleri
    2
    stk
  • rotselleri
    ½
  • oregano
    1
    ss
  • sukker
    1
    ss
  • basilikum
    1
    ss
  • paprika
    1
    stk
  • grønne linser
    2
    bokser
  • salt og pepper

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 567kcal

Fremgangsmåte

1

Kutt grønnsakene

Kutt løk i små terninger. Finhakk hvitløk. Grovhakk alle andre grønnsakene.

2

Kok pasta

Kok pasta etter anvisning på pakken.

3

Lag sausen

Ha litt olje i en kjele og surr løk til den er blank. Tilsett deretter hvitløk og la det surre litt til. Tilsett deretter de resterende grønnsakene og stek på middels varme i et par minutter. Tilsett hakkede tomater, sukker, oregano og basilikum. La det koke i 15-20 minutter.

Tips: Bruk gjerne en stavmikser mot slutten av koketiden for å få en litt glattere konsistens på sausen.

4

Tilsett linser

Tilsett linsene mot slutten av koketiden og smak til med salt og pepper.

5

Servering

Anvend pasta på en tallerken og ha over bolognese. Topp det hele med litt parmesan eller næringsgjær om du ønsker en vegansk variant.