Pasta bolognese med linser

En skikkelig smakfull og barnevennlig pastarett. Denne tar ikke lang tid å lage, men er desto mer digg. Topp gjerne med litt parmesan, eller næringsgjær om du ønsker en vegansk variant.

30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(593 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • pasta
    500
    gr
  • hakkede tomater
    2
    bokser
  • løk
    1
    stk
  • hvitløk
    2
    fedd
  • stangselleri
    2
    stk
  • rotselleri
    ½
  • oregano
    1
    ss
  • sukker
    1
    ss
  • basilikum
    1
    ss
  • paprika
    1
    stk
  • grønne linser
    2
    bokser
  • salt og pepper

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 567kcal

Fremgangsmåte

1

Kutt grønnsakene

Kutt løk i små terninger. Finhakk hvitløk. Grovhakk alle andre grønnsakene.

2

Kok pasta

Kok pasta etter anvisning på pakken.

3

Lag sausen

Ha litt olje i en kjele og surr løk til den er blank. Tilsett deretter hvitløk og la det surre litt til. Tilsett deretter de resterende grønnsakene og stek på middels varme i et par minutter. Tilsett hakkede tomater, sukker, oregano og basilikum. La det koke i 15-20 minutter.

Tips: Bruk gjerne en stavmikser mot slutten av koketiden for å få en litt glattere konsistens på sausen.

4

Tilsett linser

Tilsett linsene mot slutten av koketiden og smak til med salt og pepper.

5

Servering

Anvend pasta på en tallerken og ha over bolognese. Topp det hele med litt parmesan eller næringsgjær om du ønsker en vegansk variant.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram