Pasta med artisjokk og kikerter

En enkel men særdeles smakfull rett. Om du vil kan du til og med toppe den med noen valnøtter. For meg er pastaretter smaken av sommer og sol.

25 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(23 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • olivenolje
    1
    ss
  • løk
    1
    stk
  • hvitløk
    3
    fedd
  • spaghetti
    400
    gr
  • sorte oliven
    50
    gr
  • artisjokkhjerter
    1
    boks
  • kikerter
    1
    boks
  • kapers
    2
    ss
  • hakkede tomater
    1
    boks
  • oregano
    1
    ss
  • timian
    ½
    ss
  • chiliflak
    ½
    ts
  • grønnsaksbuljong
    2
    dl
  • salt og pepper

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 420kcal

Fremgangsmåte

1

Kutt grønnsakene

Kutt løk i tynne skiver og finnhakk hvitløk. Del artisjokkhjertene i 4 og oliven i 2 om du vil.

2

Tilbereding

Varm olivenolje i en stor gryte. Ha i løk og hvitløk. Rør rundt med jevne mellomrom til løken er blank. Ha i spaghetti og brekk den i to om nødvendig. Tilsett de resterende ingrediensene med unntak av buljong. Så heller du over buljongen og koker opp under lokk. Reduser til middels varme. Rør med jevne mellomrom, men la lokket forbli på ellers. Kok i 8 til 10 minutter til pastaen er al dente. Tilsett mer vann om nødvendig. Smak til med salt og pepper.

3

Servering

Server i dype skåler og gjerne med litt ekstra chiliflak og topp med litt næringsgjær om du har.