En enkel men særdeles smakfull rett. Om du vil kan du til og med toppe den med noen valnøtter. For meg er pastaretter smaken av sommer og sol.
Kutt løk i tynne skiver og finnhakk hvitløk. Del artisjokkhjertene i 4 og oliven i 2 om du vil.
Varm olivenolje i en stor gryte. Ha i løk og hvitløk. Rør rundt med jevne mellomrom til løken er blank. Ha i spaghetti og brekk den i to om nødvendig. Tilsett de resterende ingrediensene med unntak av buljong. Så heller du over buljongen og koker opp under lokk. Reduser til middels varme. Rør med jevne mellomrom, men la lokket forbli på ellers. Kok i 8 til 10 minutter til pastaen er al dente. Tilsett mer vann om nødvendig. Smak til med salt og pepper.
Server i dype skåler og gjerne med litt ekstra chiliflak og topp med litt næringsgjær om du har.