Når man baker grønnsakene først, blir alt så mye bedre. Sausen får altså en ekstra dybde og gjør den dermed ganske så unik og rik på smak.
Del aubergine, squash og rødløk i grove biter og tomatene i to. Del paprikaen i to og fjern innmaten. Chilien kan være hel. Vend alt inn med litt olje, salt og pepper og legg utover på et stekebrett. Bak i ovnen på 220 grader til grønnsakene er møre og skikkelig gylne. Flå av det svidde skinnet på paprikaen. Gjør det samme med chilien og fjern frøene. Grovhakk begge til slutt.
Kok pastaen etter anvisning i en stor kjele og hell av vannet. Vend alle de bakte grønnsakene inn i den varme pastaen. Rør rundt så alt blander seg godt.
Vend inn basilikum, oliven, og olivenolje, og smak til med salt, pepper og sitron. Ha gjerne alt over på et stort og dypt serveringsfat og strø over parmesan.