Pasta med blomkålsaus

Denne superlette blomkålsausen er full av smak. Du kan selv velge hva slags grønnsaker du vil ha til, men fungerer helt fint med paprika og squash eller asparges. Toppes med fersk oregano.

30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • pasta
    1
    pk
  • mandelmelk
    8
    dl
  • olivenolje
    2
    ss
  • blomkål
    1
    stk
  • hvitløk
    5
    fedd
  • asparges
    1
    bunt
  • paprika
    1
    stk
  • squash
    1
    stk
  • næringsgjær
    6
    ss
  • salt og pepper
  • oregano
    2
    ts

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 492kcal

Fremgangsmåte

1

Kok pasta

Kok pasta etter anvisning på pakken.

2

Kutt grønnsaker

Finhakk hvitløk. Kutt blomkål i små buketter. Kutt paprika, squash og asparges i passe store biter.

3

Lag sausen

Surr hvitløk i en gryte med litt olje. Tilsett blomkål og mandelmelk og kok i 5 minutter eller til blomkålen er mør. Tilsett næringsgjær, tørket oregano og salt før du moser alt med en stavmikser. Det skal bli en slett saus.

4

Stek grønnsaker

Ta frem en stekepanne med litt olje i og stek paprika, squash og asparges til de blir blanke og myke. Ha dem i sausen.

5

Servering

Anrett pasta og blomkålsaus på en tallerken og topp den med fersk oregano eller timian.