Patatje oorlog

Ovnsbakte poteter med peanøttsaus, majones og rå løk. Dette er nederlandsk gatemat på sitt aller beste. Patatje oorlog kan oversettes til krigspoteter rett og slett fordi det blir et salig griseri, men så godt da gitt!

45 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(323 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • løk
    1
  • hvitløk
    2
    fedd
  • olivenolje
  • sambal oelek
    2
    ts
  • fersk ingefær
    ½
    ts
  • peanøttsmør
    1
    dl
  • grønnsaksbuljong
    2
    dl
  • ketjap manis
    1
    ss
  • sukker
    2
    ts
  • potet
    500
    gr
  • majones
    4
    ss
  • salt og pepper

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 537kcal
  • Tilberedingstid:
    20 minutter
  • Koketid:
    25 minutter
  • Kategori:
  • Kjøkken:

Fremgangsmåte

1

Kutt grønnsaker

Finhakk løk og hvitløk. Rasp ingefær. Legg til side halvparten av løken.

2

Bak poteter

Sett ovnen på 200 grader. Kutt potetene i båter og vend inn olje, salt og litt pepper. Bak potetene til de er møre og gylne. Dette tar rundt 25-30 minutter.

3

Lag peanøttsaus

Surr halvparten av løken sammen med hvitløk. Tilsett ingefær og sambal oelek. La det surre noen minutter. Rør godt og ikke la det svi seg. Tilsett peanøttsmør, halvparten av grønnsaksbuljongen, ketjap manis og sukker. Rør til det blir en jevn saus og tilsett mer grønnsaksbuljong om det blir for tykt. Ta av varmen.

4

Servering

Server potetene med majones, peanøttsaus og rå løk.