Pesto

Det er enkelt å lage din egen pesto og den smaker mye bedre enn den du får kjøpt i butikken. Kan brukes i alt fra pasta og pizza til salater eller på brødskiva.

20 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(433 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • fersk basilikum
    2
    potter
  • pinjekjerner
    4
    ss
  • hvitløk
    2
    fedd
  • olivenolje
    2
    dl
  • parmesan
    100
    gr
  • salt
    1
    ts
  • pepper
    ½
    ts

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 345kcal

Fremgangsmåte

1

Knus pinjekjerner

Først knuser du pinjekjerner i en morter. Det skal bli til en masse, men ikke en deig. Hell massen over i en bolle. Knus basilikum i en morter og bland sammen med pinjekjernene.

2

Rør inn parmesan

Ha hvitløksfedd i morteren og knus skikkelig. Rør også den inn i blandingen. Rør inn revet parmesan og olivenolje. Smak til med salt og pepper.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram