Pizzadeig (72 timer)

Denne oppskriften på ekte italiensk pizzabunn tar litt tid, men deigen lager seg selv, nesten. Husk ordentlig pizzamel i stedet for vanlig hvetemel om du vil at bunnen skal bli ekstra god. Det er faktisk stor forskjell på meltyper. Er du smart laster du ned appen PizzApp, så får du nøyaktig de målene du trenger for å lage en god pizzabunn.

25 minutter
Vanskelighetsgrad: Middels
(547 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • tipo 00 pizzamel
    614
    gr
  • vann
    368
    gr
  • salt
    18
    gr
  • fersk gjær
    5
    gr

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 645kcal

Fremgangsmåte

1

Bland ingredienser

Bland lunkent vann og gjær sammen til den er oppløst i vannet. Bland sammen salt og mel. Ha i melblandingen litt etter litt og elt sammen i minst 15 minutter på lav hastighet.

Tips: Husk å begynne omtrent 72 timer før du skal steke pizza.

2

La deigen heve

Ha folie over bollen og la deigen heve i romtemperatur i 6-8 timer før du setter den i kjøleskapet.

3

Etterheving

Ta ut deigen av kjøleskapet etter omtrent 3 dager og del opp i 4 leiver på 250 gram hver. Legg på et oljet bakebrett. Ha over plastfolie og la den stå og etterheve i omtrent 2 timer.

4

Topping og steking

Nå har du 4 stk pizzabunner som du kan toppe med valgfri topping, men finn gjerne inspirasjon på Grønnsmak! Pizzaen stekes på 250 grader på pizzastål eller vanlig bakebrett i omtrent 10 minutter. Følg med underveis!