Dette er en av mine favorittpizzaer. En hvit og vegansk pizza som toppes med karamellisert løk, potet, asparges og fersk oregano. Bedre oppskrift på potetpizza finner du neppe.
Visp sammen vann, gjær, salt og deretter mel. Elt kjapt sammen til en lett klisset deig. Hev på lunt sted i minst 40 minutter, til deigen er omtrent dobbelt så stor. Når deigen er ferdig hevet, trykk den ut over en bakepapirkledt stekeplate til den er dekker nesten hele plata.
Del løken i to og finsnitt så tynne skiver du klarer. Surr løken i olivenolje på litt over middels varme i minst 15 minutter. Rør innimellom og pass på at det ikke blir brent. Smak til med en liten dæsj salt.
Finhakk oreganoen og bland den sammen med havrerømme og grønnsaksbuljong.
Sett stekeovnen på 250 grader. Kutt aspargesen i skrå biter. Vask poteten og kutt den så i tynne skiver du klarer. Bruk gjerne mandolin eller ostehøvel. Spre den hvite sausen sausen ut over pizzabunnen med en slikkepott. Fordel over den karamelliserte rødløken, aspargesen og til slutt potetskivene. Dryss over litt olivenolje og strø med litt urtesalt. Stek pizzaen på 250 grader i 15 minutter, eller til bunnen er gjennomstekt.
Pynt gjerne med fersk oregano og kvernet pepper.