Potetpizza

Dette er en av mine favorittpizzaer. En hvit og vegansk pizza som toppes med karamellisert løk, potet, asparges og fersk oregano. Bedre oppskrift på potetpizza finner du neppe.

75 minutter
Vanskelighetsgrad: Middels
(433 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (2 porsjoner)

  • vann
    2
    dl
  • tørrgjær
    ts
  • salt
    ½
    ts
  • hvetemel
    225
    gr
  • rødløk
    1
    stk
  • olivenolje
    1
    ss
  • salt
    1
    klype
  • fersk oregano
    1
    neve
  • vegansk rømme
    100
    gr
  • buljongpulver
    2
    ts
  • asparges
    100
    gr
  • potet
    1
    stk
  • olivenolje
    litt
  • urtesalt
    litt
  • pepper
    kvernet
  • fersk oregano
    litt

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 530kcal

Fremgangsmåte

1

Lag pizzadeigen

Visp sammen vann, gjær, salt og deretter mel. Elt kjapt sammen til en lett klisset deig. Hev på lunt sted i minst 40 minutter, til deigen er omtrent dobbelt så stor. Når deigen er ferdig hevet, trykk den ut over en bakepapirkledt stekeplate til den er dekker nesten hele plata.

2

Karamelliser løk

Del løken i to og finsnitt så tynne skiver du klarer. Surr løken i olivenolje på litt over middels varme i minst 15 minutter. Rør innimellom og pass på at det ikke blir brent. Smak til med en liten dæsj salt.

3

Lag hvit saus

Finhakk oreganoen og bland den sammen med havrerømme og grønnsaksbuljong.

4

Gjør klar pizzaen

Sett stekeovnen på 250 grader. Kutt aspargesen i skrå biter. Vask poteten og kutt den så i tynne skiver du klarer. Bruk gjerne mandolin eller ostehøvel. Spre den hvite sausen sausen ut over pizzabunnen med en slikkepott. Fordel over den karamelliserte rødløken, aspargesen og til slutt potetskivene. Dryss over litt olivenolje og strø med litt urtesalt. Stek pizzaen på 250 grader i 15 minutter, eller til bunnen er gjennomstekt.

5

Servering

Pynt gjerne med fersk oregano og kvernet pepper.