Ribollita

God gammeldags fattigmannskost gjort fancy. Utrolig mye smak og skikkelig godt med stekt grønnkål på toppen.

35 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(255 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (2 porsjoner)

  • vann
    8
    dl
  • grønnsaksbuljong
    2
    stk
  • hvite bønner
    1
    boks
  • spinat
    1
    neve
  • sjalottløk
    1
    stk
  • hvitløk
    1
    fedd
  • erter
    1
    neve
  • favabønner
    1
    boks
  • fersk mynte
    2
    ss
  • estragon
    1
    ts
  • parmesan
    30
    gr
  • grønnkål
    100
    gr
  • smør
    2
    ss
  • salt og pepper

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 367kcal

Fremgangsmåte

1

Forberedelser

Finhakk hvitløk, sjalottløk og mynte. Riv parmesan på et rivjern.

2

Tilbereding

Kok opp vann og tilsett grønnsaksbuljong, hvite bønner, spinat, sjalottløk, hvitløk, grønne erter, favabønner, mynte og estragon. La det koke i noen minutter før du tar ut omtrent en fjerdedel og kjører glatt med en stavmikser. Hell tilbake den glatte jevningen og rør inn smør og parmesan. Stek grønnkål på høy varme i litt olje. Den kan godt bli litt svidd i kantene. Smak til med salt og pepper.

3

Servering

Server suppen rykende varm toppet med stekt grønnkål.