Dette er en italiensk klassiker med en liten nordisk vri. Smaken av ris og parmesan kombinert med stekt sopp og masse grønnkål er uslåelig.
Finhakk løk og hvitløk. Kutt og squash i biter og hakk grønnkål i passe store biter. Riv også parmesan når du først er i gang.
Kok opp vann og bland ut buljongterningen slik at du får ferdig kraft.
Fin frem en vid kjele. Fres løk og hvitløk i en blanding av smør og olje, til den er blank. Tilsett risottorisen og la den frese med på middels varme til den også er blank. Pass på at risen ikke tar farge.
Tilsett et par øser kraft i gryten og la det koke nesten helt inn mens du rører. Gjenta dette helt til risen er al dente og konsistensen er som en tynn risengrynsgrøt. Dette tar omtrent 20 minutter.
Legg noen klatter smør og revet parmesan i gryten. Sett på et lokk og la det stå og hvile i 3-4 minutter.
Mens risottoen hviler, stek sopp til den er gyllen. Tilsett squash og grønnkål, og la det surre et par minutter. Deler av grønnsakene kan du blande inn i risottoen, mens resten kan du bruke som topping når du serverer. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Spe på med litt mer kraft dersom risottoen oppleves som grøtete eller for tykk. Når du øser opp risottoen på tallerknene skal den skli litt utover.