Rødbetfritters med tahini

Rødbetfritters er et godt alternativ til kjøttkaker og lignende. Den smaker selvfølgelig også tusen ganger bedre og nok en god del sunnere også.

40 minutter
Vanskelighetsgrad: Middels
(454 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • rødbeter
    500
    gr
  • squash
    ½
  • spisskummen
    2
    ts
  • løk
    ½
  • hvetemel
    80
    gr
  • egg
    2-3
  • fersk bladpersille
    3
    ss
  • chiliflak
    1
    ts
  • fetaost
    100
    gr
  • hvitløk
    1
    fedd
  • tahini
  • sitron
    ½
    saften av
  • vann
  • olivenolje
  • salt og pepper

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 385kcal

Fremgangsmåte

1

Rasp rødbet og squash

Ha raspet rødbet og squash i en sil og strø over litt salt. La det stå litt før du klemmer ut mesteparten av saften.

2

Bland ingredienser

Bland sammen rødbeter, squash, spisskummen, raspet løk, hvetemel, egg, bladpersille, chiliflak, salt og pepper. Smuldre i fetaost.

3

Lag dressing

Mos et fedd hvitløk med litt salt i en morter. Deretter rører du inn tahini, sitronsaft og sper ut med vann til du får ønsket konsistens. Tenk en litt tykk dressing.

4

Stek fritters

Varm olje i en stekepanne og form små kaker av rødbetblandingen. Stek til de blir gylne og litt sprø. Legg på kjøkkenpapir for å tørke av overflødig olje.

5

Servering

Server med tahinidressing og gjerne en lett salat.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram