Rødbetsalat med tahini

Denne deilige retten lager seg nesten selv, den krever bare litt tid i forveien. Bak gjerne rødbetene dagen før om det passer deg bedre. Passer perfekt som en av mange småretter.

130 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(364 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • rødbeter
    500
    gr
  • tahini
    4
    ss
  • olivenolje
    2
    ss
  • sitronsaft
    2
    ss
  • fersk dill
    2
    ss
  • fersk mynte
    2
    ss
  • salt og pepper

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 248kcal
  • Tilberedingstid:
    10 minutter
  • Koketid:
    120 minutter
  • Kategori:
  • Kjøkken:

Fremgangsmåte

1

Forvarm ovnen

Forvarm ovnen til 200 grader.

2

Bak rødbetene

Ha i en god del salt i en liten form. Sett deretter rødbetene i formen og bak i ovnen til rødbetene er helt møre. Dette tar rundt 1,5-2 timer. La det deretter avkjøle seg.

3

Lag salat

Skrell rødbetene og riv med et rivjern. Bland inn de andre ingrediensene og smak til med salt, pepper, tahini og sitronsaft etter smak. Topp med friske urter.