Rotgrønnsaksuppe

En smakfull suppe med masse godt krydder. Denne suppen virker både varmende og helsebringende på en gang og passer like godt til kalde høstdager som på lysere vårdager.

30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(457 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • rødløk
    1
    stk
  • hvitløk
    2
    fedd
  • gulrot
    2
    stk
  • olivenolje
    1
    ss
  • chiliflak
    ¼
    ts
  • kajennepepper
    ¼
    ts
  • gurkemeie
    ¼
    ts
  • kanel
    ½
    ts
  • ingefær
    1
    ts
  • garam masala
    1
    ts
  • søtpotet
    1
    stor
  • pastinakk
    1
    stor
  • grønnsaksbuljong
    l
  • rødbeter
    250
    gr kokte
  • spinat
    100
    gr
  • fersk koriander
    litt
  • salt og pepper

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 349kcal

Fremgangsmåte

1

Kutt grønnsaker

Del rødløk i tynne skiver og finhakk hvitløk. Kutt pastinakk, søtpotet, kokt rødhet og gulrot i terninger.

Tips: Du må gjerne bruke ukokte rødbeter, da må du beregne lenger koketid på suppen.

2

Fres løk

Fres løk, hvitløk og gulrøtter i olivenolje til løken er blank og myk. Tilsett krydder og la det frese noen minutter.

3

Kok opp suppe

Tilsett søtpotet, pastinakk og buljong. Kok opp og la det syde i 20 minutter. Tilsett rødbeter og spinat.

4

Servering

Smak til med salt og pepper og topp det hele med hakket koriander. Server gjerne godt brød til.