Saksuka er en tyrkisk auberginesalat i tomatsaus. Den passer utmerket til meze, men også som siderett til annen mat. Noen ganger fungerer den til og med som et lite måltid i seg selv.
Forvarm stekeovnen på 220 grader
Kutt aubergine i terninger og bland med 1 dl olivenolje, salt og pepper. Fordel deretter på en bakeplate og stek til de er myke. Dette tar omtrent 20-25 minutter.
Finhakk løk og hvitløk. Kutt paprika i små biter. Surr deretter løk og paprika i litt olje til den er myk. Tilsett hvitløk og la det surre i et minutt til. Tilsett tomatpuré, sukker og hakkede tomater. La det koke på lav varme til den er ganske tykk. Rør om med jevne mellomrom og spe på med litt vann om nødvendig.
Vend aubergine inn i sausen og trekk av varmen. Smak til med salt og pepper.
Server med fersk bladpersille og gjerne med godt brød til.