Shakshuka

Shakshuka er arabisk og betyr "en blanding". Retten består av posjerte egg i tomatsaus med chili og hvitløk, og er ofte krydret med spisskummen og muskat. I det nordafrikanske kjøkken blir shakshuka servert både til frokost og middag.

30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(324 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (2 porsjoner)

  • hvitløk
    2
    fedd
  • chili
    1
    rød
  • løk
    1
    stk
  • paprika
    1
    stk
  • olivenolje
    2
    ss
  • fetaost
    100
    gr
  • hakkede tomater
    1
    boks
  • spisskummen
    1
    ts
  • muskatnøtt
    ¼
    ts
  • egg
    3
    stk
  • fersk bladpersille
    1
    neve
  • salt og pepper

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 395kcal

Fremgangsmåte

1

Kutt grønnsaker

Finhakk hvitløk, løk, chili og paprika. Finhakk bladpersille.

2

Lag shakshuka

Ha olivenolje i en panne og surr hvitløk, løk, chili og paprika, til det er blankt. Ha i tomat og spisskumen og malt muskatnøtt. La det småkoke i ca. 20 min, til du får en saus. Smak til med salt og pepper.

3

Posjer egg

Lag små fordypninger i tomatblandingen og knekk ett og ett egg ned i fordypningene. La retten småkoke på middels varme i 5 minutter. Sett på lokk og la den stå til det danner seg en hvit hinne på eggene.

4

Servering

Smuldre over fetaost og topp med fersk bladpersille. Server gjerne med godt brød til.