Shepherd's pie

Dette er gjeterens favorittrett. En engelsk pai med lange tradisjoner. Den ble opprinnelig laget med lammekjøtt, men denne er selvfølgelig vegetarisk og dessuten veldig populær hos de små.

60 minutter
Vanskelighetsgrad: Middels
(239 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • søtpotet
    500
    gr
  • potet
    500
    gr
  • smør
    2
    ss
  • salt og pepper
  • gulrot
    2
    stk
  • løk
    1
    stk
  • hvitløk
    2
    fedd
  • vann
    3
    dl
  • tomatpuré
    ss
  • grønnsaksbuljong
    1
    terning
  • kidneybønner
    2
    bokser
  • salt og pepper
  • maizena
    1
    ss
  • vann
    2
    ss
  • ost

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 458kcal
  • Tilberedingstid:
    20 minutter
  • Koketid:
    40 minutter
  • Kategori:
  • Kjøkken:

Fremgangsmåte

1

Kutt grønnsakene

Skrell søtpoteten og del den opp i terninger. Det samme gjør du med potetene. Grovhakk løk og gulrot og finhakk hvitløk.

2

Kok potetene og lag potetmos

Kok potet- og søtpotetteringer til de er møre. Sil av vannet på potetene, tilsett smør, mos til en stappe og smak til med salt og pepper.

3

Lag fyllet

Stek gulrot og løk i litt olje til grønnsakene er blanke. Tilsett tomatpuré og hvitløk. Rør rundt og la det frese i ca. 30 sekunder. Tilsett vann og buljongterning og kok i ca. 30 minutter. Sil av bønnene og tilsett i gryta. Rør ut maizena i litt kaldt vann og tilsett i gryten. La det småkoke et par minutter videre og smak til med salt og pepper.

4

Steking

Ha bønnefyllet i en ildfast form og topp med søtpotetmosen sånn at det danner seg et lokk. Riv deretter over osten. Stek i ovnen til osten er smeltet og gyllen.

Tips: Dropp osten om du ønsker en vegansk variant.