Shiitako

35 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(398 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • kidneybønner
    1
    boks
  • shiitake
    200
    gr
  • nøytral olje
    4
    ss
  • løk
    ½
  • hvitløk
    4
    fedd
  • spisskummen
    1
    ts
  • røkt paprikapulver
    2
    ts
  • salt
    ½
    ts
  • tomat
    2
    stk
  • vårløk
    2
    stk
  • koriander
    ½
    potte
  • chili
    1
    stk
  • rødløk
    1
    stk
  • lime
    1
  • salt og pepper
  • tortilla
    12
    små
  • tomat
    2
    stk
  • mais
    1
    boks
  • avokado
    1
    stk
  • syltet rødløk

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 572kcal

Fremgangsmåte

1

Lag tacofyllet

Skyll bønnene. Del opp soppen og stek den i olje. Ha i finkuttet løk og hvitløk, stek videre. Når soppen er ferdig og løken blank, kan du tilsette bønner og krydder og steke videre på middels til lav varme i 15 minutter. Tilsett gjerne litt vann om det blir for tørt. Smak til med salt.

2

Kutt grønnsaker til salsaen

Finhakk tomater, vårløk, rødløk, koriander og chili og bland sammen. Smak til med sukker, salt, pepper og lime.

3

Servering

Varm lefsene i en tørr panne eller i mikrobølgeovnen. Skyll mais, del agurk i staver og avokado i skiver. Dekk bordet med salsa, bønnestuingen og resten av tilbehøret. Har du ikke syltet rødløk, kan du kjapt lage det selv.