Sjtsji

Sjtsji er en russisk suppe basert på kål. Denne oppskriften bruker både hodekål og surkål. Den kan gjerne toppes med dill og litt rømme, da blir det ekstra fyldig og god.

30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • smør
    3
    ss
  • løk
    1
    stk
  • gulrot
    1
    stk
  • aromasopp
    100
    gr
  • vann
    1
    l
  • grønnsaksbuljong
    2
    stk
  • hodekål
    ¼
  • surkål
    1
    dl
  • vårløk
    2
    stk
  • fersk dill
    1
    neve
  • rømme
    1
    klatt

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 309kcal

Fremgangsmåte

1

Kutt grønnsakene

Grovhakk løk og finsnitt kål. Rasp gulrot og del soppen i små båter. Potetene kan du kutte i terninger.

2

Surr løk og sopp

Smelt en klatt smør i en gryte. Surr løk og sopp til det er gyllent. Tilsett deretter kål, surkål, raspet gulrot og potet.

3

Koking av suppe

Hell over vann og tilsett grønnsaksbuljong. Ha i hele pepper og la det koke i 20 minutter eller til alt er mørt. Smak til med salt og kvernet pepper.

4

Servering

Server med finhakket vårløk og dill, samt en klatt rømme. Har du et godt brød liggende, er det selvfølgelig lov å smøre på godt med smør og dyppe den i suppa.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram