Søramerikansk kokosgryte

Nok en gryterett som nærmest lager seg selv, men som samtidig er rik på smak og tekstur. Denne kan hvem som helst lage på relativt kort tid.

30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(488 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • ris
    3
    dl
  • løk
    1
    stk
  • chili
    1
    stk
  • kokosmelk
    1
    boks
  • røde linser
    2
    dl
  • søtpotet
    400
    gr
  • hakkede tomater
    1
    boks
  • brokkoli
    1
    stk
  • lime
    1
  • salt og pepper
  • olivenolje

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 450kcal

Fremgangsmåte

1

Kok ris

Kok ris etter anvisning på pakken.

2

Kutt grønnsaker

Kut løk i båter og søtpotet i terninger. Finhakk chili og del brokkoli i små buketter.

Tips: Dropp chili om du ønsker en barnevennlig variant.

3

Stek løk og søtpotet

Fres løk, chili og søtpotet i en gryte med litt olje til grønnsakene er blanke.

4

Tilsett de andre ingrediensene

Tilsett kokosmelk og linser, og la det småkoke et par minutter. Tilsett de knuste tomatene og la det koke videre i 5 minutter. Tilsett brokkoli i gryten og kok videre til linsene er ferdig.

5

Servering

Skvis i limejuice og smak til med salt og pepper. Server med ris.