Søtpotetsalat med blåmuggost

Søtt og sprøtt med deilig smak av blåmuggost. Denne salaten er smaksbombe og en fest for ganen. Kan spises både til fest og hverdags.

30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(642 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (2 porsjoner)

  • søtpotet
    500
    gr
  • blåmuggost
    100
    gr
  • valnøtter
    50
    gr
  • rødløk
    ½
  • eplesidereddik
    2
    ss
  • dadler
    5
    stk
  • ruccola
    2
    store never
  • olivenolje
    3 + 2
    ss
  • sitronsaft
    1
    ss
  • fersk bladpersille
    1
    ss
  • salt og pepper

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 530kcal
  • Tilberedingstid:
    15 minutter
  • Koketid:
    15 minutter
  • Kategori:
  • Kjøkken:

Fremgangsmåte

1

Kutt grønnsakene

Kutt søtpotet i terninger, rødløk i tynne skiver og grovhakk valnøtter. Del dadlene i små biter og finhakk bladpersille.

2

Stek søtpotet

Sett ovnen på 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Bland søtpotet med olivenolje og stek i ovnen til den er gjennomstekt og blitt gyllen. La det kjøle av seg.

3

Sylt rødløken

Bland rødløk og eplesidereddik og la det stå litt på kjøkkenbenken. Minst 10 minutter.

4

Bland sammen alle ingredienser

Bland deretter alt i en stor bolle og smuldre over blåmuggost.

5

Servering

Smak til med olivenolje, sitronsaft, salt og pepper. Server med finhakket bladpersille drysset over.

Tips: Det er sjelden du får en blåmuggostpakke på 100 gram, så topp gjerne med resten av blåmuggosten om du vil. Da blir det ekstra digg.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram