Søtpotetsalat med blåmuggost

Søtt og sprøtt med deilig smak av blåmuggost. Denne salaten er smaksbombe og en fest for ganen. Kan spises både til fest og hverdags.

30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
(642 vurderinger)
Nøkkelord:

Ingredienser (2 porsjoner)

  • søtpotet
    500
    gr
  • blåmuggost
    100
    gr
  • valnøtter
    50
    gr
  • rødløk
    ½
  • eplesidereddik
    2
    ss
  • dadler
    5
    stk
  • ruccola
    2
    store never
  • olivenolje
    3 + 2
    ss
  • sitronsaft
    1
    ss
  • fersk bladpersille
    1
    ss
  • salt og pepper

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 530kcal
  • Tilberedingstid:
    15 minutter
  • Koketid:
    15 minutter
  • Kategori:
  • Kjøkken:

Fremgangsmåte

1

Kutt grønnsakene

Kutt søtpotet i terninger, rødløk i tynne skiver og grovhakk valnøtter. Del dadlene i små biter og finhakk bladpersille.

2

Stek søtpotet

Sett ovnen på 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Bland søtpotet med olivenolje og stek i ovnen til den er gjennomstekt og blitt gyllen. La det kjøle av seg.

3

Sylt rødløken

Bland rødløk og eplesidereddik og la det stå litt på kjøkkenbenken. Minst 10 minutter.

4

Bland sammen alle ingredienser

Bland deretter alt i en stor bolle og smuldre over blåmuggost.

5

Servering

Smak til med olivenolje, sitronsaft, salt og pepper. Server med finhakket bladpersille drysset over.

Tips: Det er sjelden du får en blåmuggostpakke på 100 gram, så topp gjerne med resten av blåmuggosten om du vil. Da blir det ekstra digg.