Søtt og sprøtt med deilig smak av blåmuggost. Denne salaten er smaksbombe og en fest for ganen. Kan spises både til fest og hverdags.
Kutt søtpotet i terninger, rødløk i tynne skiver og grovhakk valnøtter. Del dadlene i små biter og finhakk bladpersille.
Sett ovnen på 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Bland søtpotet med olivenolje og stek i ovnen til den er gjennomstekt og blitt gyllen. La det kjøle av seg.
Bland rødløk og eplesidereddik og la det stå litt på kjøkkenbenken. Minst 10 minutter.
Bland deretter alt i en stor bolle og smuldre over blåmuggost.
Smak til med olivenolje, sitronsaft, salt og pepper. Server med finhakket bladpersille drysset over.
Tips: Det er sjelden du får en blåmuggostpakke på 100 gram, så topp gjerne med resten av blåmuggosten om du vil. Da blir det ekstra digg.