Spansk minestrone

En spansk versjon av minestrone. Her får du en nydelig vegetarsuppe som er både fyldig og kraftig. Dette er grønnsakssuppe i sin pureste form og for en enkel oppskrift. Sunt og billig.

25 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Nøkkelord:

Ingredienser (4 porsjoner)

  • brekkbønner
    125
    gr
  • sukkererter
    30
    gr
  • grønne erter
    170
    gr
  • gulrot
    2
    stk
  • potet
    3-5
    stk
  • hvitløk
    3
    fedd
  • kidneybønner
    260
    gr
  • laurbærblad
    3
    stk
  • vann
    7
    dl
  • fersk bladpersille
  • salt og pepper

Informasjon

Kalorier (per porsjon): 295kcal

Fremgangsmåte

1

Kutt grønnsaker

Vask ferske råvarer og fjern eventuelle harde ender. Hakk de brekkbønner i jevne biter og del sukkererter i to. La grønne ertene tine, hvis de er frosne. Kutt gulrot og potet i terninger. Finhakk hvitløk og persille.

2

Bland ingrediensene og kok

Kok opp vannet med litt salt og grønnsaksbuljong. Putt opp i gulrot og potet og la det koke i 10 minutter, eller til den er myk. Putt opp i resten av grønnsakene og kok videre i ca. 5-10 minutter.

3

Servering

Topp rykende varm suppe med fersk bladpersille og server med godt brød og smør til.